Et magasin om natur og rejser

Tag din hund med på jagt

0

Har du en jagthund, eller overvejer du at anskaffe dig en, er det anbefalelsesværdigt først at overveje, hvad det kræver at have en jagthund, og hvilket udstyr man med fordel kan anskaffe sig.

Hav udstyret i orden

Det kræver udover udstyr en del forpligtelser at have en jagthund, da den i modsætning til nogle andre hunde kræver mere træning og disciplin i dagligdagen. Du skal derfor være indstillet på at oplære den i flere færdigheder og at være konsekvent, når du gør det. En jagthund kræver derudover også masser af omsorg, da den ligeledes er socialt anlagt, og den kan derfor med fordel nemt inddrages som en del af familien.

Inden man tager jagthunden med på jagt, er det en god idé at have det rigtige udstyr i orden, så jagten forløber bedst muligt. Udstyr til jagthunde kan ofte ligge i den dyre ende, og det er derfor en god idé at sætte sig ind i udstyret forinden, så man ikke fortryder sit køb efterfølgende. Derudover kan man med fordel investere i udstyr af god kvalitet, da udstyret ofte er noget, der skal kunne holde til at blive brugt mange år endnu.

Udstyr til den aktive jagthund

Der findes meget forskelligt udstyr til hunde og endnu mere til jagthunde, og det er derfor også op til dig som ejer at afgøre, hvor meget udstyr der skal være en del af din hunds dagligdag og opdragelse. Der er dog noget udstyr, der kan være hensigtsmæssigt at anskaffe sig, inden jagten for alvor går i gang.

Hundesnor og halsbånd

Valg af hundesnor er meget vigtigt, da snoren skal passe til din hund og være så komfortabel som muligt. Derudover er det en fordel at købe en snor i kunststof, der ikke kræver så meget vedligeholdelse som eksempelvis læder. Det er desuden lovpligtigt, at en hund over fire måneder skal bære halsbånd med et skilt, der angiver navn og adresse på ejeren.

Kurv, vand- og madskål

En jagthund bør have en god base, når den ikke er på jagt, og derfor skal dens kurv og vand- og madskåle være i orden. Hundekurve fås i mange varianter og størrelser, og du bør også her vælge den kurv, der passer bedst til din hund. Tænk også på hygiejnen, både ved kurv og skåle, da materialet bør være noget, der let kan rengøres og vaskes.

Hundegård

Det anbefales, at hunden til tider kommer i en hundegård, da den herved kan afstresse og få frisk luft. En hundegård skal være relativt stor, så hunden kan udfolde sig og opnå sit fulde aktivitetsniveau. Gården skal derudover være indrettet med både skygge og sollys, så hunden kan få glæde af begge dele.

Hundefløjte

Du kan med fordel anskaffe dig en hundefløjte, som kan bruges både under træning og selve jagten. Hundefløjten bruges som erstatning for et kald, så du ikke skal anstrenge dit stemmebånd mere end højst nødvendigt. Derudover sikrer du, at hunden lærer at genkende den samme lyd fra start af. Klik herfor at anskaffe dig en GPS til hunde, så du hele tiden ved, hvor din hund befinder sig under jagten.

Førstehjælpskasse til hunde

Hundens sikkerhed kommer altid i første række, men skulle det utænkelige ske, at din hund kommer ud for en ulykke under træning eller jagt, bør du altid have en førstehjælpskasse med til din hund indeholdende forbinding, tape, rensevæske, gazebind og plaster.

Leave A Reply

Your email address will not be published.