Et magasin om natur og rejser

Sådan forbereder du dig til vandreturen

0

Der er rigtig mange, der holder af at vandre både herhjemme og i udlandet. Man kommer ud og får en masse frisk luft og motion, og samtidig har man mulighed for at være sammen med dem, man har kær. Ydermere kan man på vandreture ofte opleve fuldstændig fantastiske udsigter. Her får du en guide til, hvordan du bliver klar til vandreturen.

Planlæg din rute

Der er mange muligheder for at vandre stort set overalt i verden. Herhjemme kan man for eksempel gå Hærvejen, og ellers er Alperne lidt længere mod Syd og bjergene i hele Amerika naturligvis også oplagte muligheder. Der er altså lidt at gå i gang med, hvor end turen går hen. Når du så har valgt en destination, skal du gå i gang med at planlægge din rute. På nettet kan du finde tonsvis af gode vandreruter, og disse kan du naturligvis med fordel tage udgangspunkt i. Når du så planlægger din rute, skal du være realistisk omkring dit eget niveau både fysisk og psykisk, så du ikke kaster dig ud i noget, du ikke kan fuldføre. Desuden skal du være realistisk i forhold til den tidsmæssige planlægning. Er det muligt for dig at gå turen på 3 dage, eller ville det måske være bedre at sætte en ekstra dag af til det? Også i forhold til restituering skal du sørge for at tænke lidt længere frem. Går du en lang rute eller bestiger et højt bjerg, har du nok brug for lidt tid til at komme dig, før du kan drage videre.

Sørg for at have styr på dit gear

En vandretur er ikke blot en lidt længere gåtur, og derfor skal du altså sørge for, at dit udstyr er i orden. Naturligvis er et par gode vandrestøvler helt uundværlige, hvis du skal ud at lege bjergged, og her kan det altså godt betale sig at spendere nogle penge på kvalitet. Hvis de er gode nok, kan de holde hele livet, og de er med til at sikre, at du ikke får skader, og at du står godt fast på diverse forskellige underlag. Skal du vandre med rygsæk, skal du også sørge for, at denne er i orden, så du kan bevæge dig nogenlunde uforstyrret af den. Desuden skal du naturligvis ikke få ondt i ryggen af den, så vær sikker på at finde en model, som sidder lige akkurat, som den skal. Afhængigt af hvor du skal hen at vandre, er der masser af andre former for gear, som skal være i orden, og der er heldigvis masser af brands, der har specialiseret sig i netop dette. Vil du have dit vandreudstyr til en lidt bedre pris, kan du finde en rabatkode og dermed gøre et godt køb, som du vil få glæde og gavn af i lang tid frem.

Nyd at være koblet fra

Når man er ude at vandre, er der sjældent vildt meget eller god forbindelse på ens telefon, og det skal du blot nyde. Det er efterhånden ikke særlig ofte, man kan få lov til at være i fred fra mails og ligegyldige notifikationer, og derfor skal du sørge for at udnytte denne chance. Svar derfor på mails og så videre, inden du tager afsted, så der ikke er noget på din telefon, du behøver at forholde dig til, når du er ude i bjergene eller i et andet skønt naturområde. Så kan telefonen få lov til at blive i lommen og måske i ny og næ blive hevet frem for at forevige den skønne udsigt, du får lov til at være vidne til med egne øjne.

Leave A Reply

Your email address will not be published.