Et magasin om natur og rejser

Pakkeliste til din næste jagtrejse

0

Uanset hvilken jagtrejse du vælger at tage på, er der gængse jagtting, du altid bør medbringe. Dog bør du så vidt muligt begrænse din oppakning, da det ikke altid er lige nemt at rejse på en jagtrejse. Du bør imidlertid ikke begrænse dig i forhold til kvalitetsudstyr, da dette er centralt for din jagtperformance. I forlængelse af vores tidligere artikel om jagtrejser har vi i denne artikel samlet en pakkeliste, så din jagtrejse forhåbentlig kan starte mere overskueligt.

Vigtige dokumenter!

Inden du begynder at pakke dine jagtting, bør du have styr på, hvilke dokumenter du skal medbringe. Hvis ikke du har de rette formalia på plads, kan det have betydning for, om du faktisk har tilladelse til at jage i det pågældende land. Først og fremmest bør du dog, uafhængig af det land du besøger, huske dit pas! Herudover bør du medtage sygesikringsbevis, kørekort samt forsikring.

I relation til selve jagten bør du medbringe din våbentilladelse, jagttegn samt våbenpas. Derudover bør du have jagttegn samt våbentilladelse til det pågældende land.

Den rigtige militærjakke er væsentlig  

Når du skal pakke din jagtbeklædning, bør du først undersøge, hvor det pågældende land ligger i forhold til temperaturer, insekter samt jordoverflade. I eksempelvis Afrika bør du have bøllehat med til både at skygge for sol og insekter, hvilket der ikke vil være behov for i samme grad i eksempelvis Sverige.

Når du skal pakke din jakke, bør den være noget lignende militærjakker til mænd. Disse findes i afdæmpede farver og har praktiske funktioner, der vil gøre jagten både lettere og mere behagelig. Her i vintermånederne, hvor jagten stadig oftest foregår om morgenen, vil det være en rigtig god ide med en varm militærjakke, der eventuelt er bestående af en yderjakke samt en termojakke inderst.

Desuden bør dit fodtøj være gået til, dog uden at være for nedslidt. Dine vandrestøvler bør have en god sål og ankelstøtte, så risikoen for ankelskader mindskes – især hvis der er mulighed for, at I skal bevæge jer ud på ustabilt underlag. Hertil kan et par gode uldsokker i normal tykkelse gøre underværker. Det vil være en god ide at medbringe mindst tre par uldsokker og eventuelt et par ekstra støvler.

Udover militærjakke og fodtøj bør du medbringe skjorter samt bukser. Her kan det være en fordel, hvis bukserne har aftagelige bukseben. En god tommelfingerregel er tre par bukser og tre skjorter. Dit tøj har som oftest mulighed for at blive vasket hver dag.

Et ekstra tip vil være at medbringe et varmt sæt undertøj. Du skal huske, at det altid er bedre at kunne tage en trøje af, fremfor at mangle en.

Opbevaring på jagtruten

Når du skal afsted på jagtturen, er det en god ide at medbringe en rygsæk. Denne bør være af en størrelse, der kan indeholde følgende:

  • Vand/drikke til vask af hænder før og efter opbrækning.
  • En ekstra foldekniv.
  • Et letvægts-regnslag.
  • En bæresele/slæbesele.
  • Et kamera.
  • En letvægts-siddepude samt din mobiltelefon.
  • Desuden kan det være nyttigt med en god håndkikkert.

God rejse.

Leave A Reply

Your email address will not be published.